O'Max
O'Max
OCT specialist Topcon

3D OCT-1 Maestro 2
IJzersterke opvolger voor uw OCT!

Topcon
maestro2 detailTopcon 3D oct 1 Maestro2

E-EYE: Begin uw eigen
droge-ogen praktijk!

De oplossing voor droge ogen!

E-Eye
EU Photos Products CA 800 640 480 q CA-800 Corneal analyser 1 E-Eye
OCT specialist Topcon

 

Kies voor de
ideale OCT oplossing!

 

Topcon
OCT specialistOCT Topcon Meastro O'Max

Essilor

Essilor Nederland maakt deel uit van Essilor International en is wereldleider op het gebied van corrigerende brillenglazen. Naast brillenglazen (waaronder het merk Varilux) levert zij ook professionele apparatuur voor de winkel of werkplaats van de opticien of optometrist. Bovendien biedt Essilor door middel van haar Uneyeted-concept een breed pakket aan ondersteunende diensten aan voor de zelfstandige opticiens.

Essilor Nederland behoort tot de regio Benelux & Nordics. Het regionale hoofdkantoor en productielab ligt in Zevenaar. Daarnaast is O’Max Instruments BV, een dochteronderneming van Essilor, gevestigd in Reeuwijk.

Een korte blik terug in de tijd; Essilor International is in 1972 ontstaan uit een fusie tussen de twee Franse optische bedrijven Essel en Silor. De geschiedenis van Essilor Nederland voert terug tot 1925, toen Mathieu Classen in Arnhem het bedrijf Classen-Optiek startte. Dit was een agentuur in commissiehandel in briloptische producten. Na enkele jaren ging Classen-Optiek een samenwerking aan met het huidige Essilor International die het bedrijf in 1982 heeft overgenomen. Het bedrijf ging verder onder de naam Essilor-Classen BV dat later veranderde in Essilor Nederland BV.

Essilor International

Essilor International is actief in meer dan 100 landen en telt wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers. De productie vindt plaats in 19 fabrieken en ruim 390 receptslijperijen en inslijpateliers. Bovendien zijn er 3 Research & Development (R&D) centra, waar voortdurend wordt gewerkt aan vernieuwing en verbetering van de producten.

Essilor de uitvinder van Varilux, het eerste multifocale brillenglas

In 2009 vierde Varilux haar 50-jarig jubileum! Het multifocale brillenglas werd 50 jaar daarvoor uitgevonden door Essilor. Varilux was het eerste multifocale glas ter wereld waardoor gemakkelijk en goed, van dichtbij tot veraf, kon worden gekeken zonder hinderlijke overgangen. Ondertussen zijn er verschillende varianten op de markt gekomen, afgeleid van het originele Varilux-design. Het Varilux glas is echter nog steeds niet geëvenaard. In 2012 is de innovatieve Varilux S-series range geïntroduceerd.

Innovatie & duurzaamheid

Innovatie is de kern van Essilor’s strategie. In 2012 is Essilor als 28e geplaatst door Forbes magazine in de top 100-lijst van meest innovatieve bedrijven wereldwijd. In 2013 betrad Essilor ook de Global top 100-lijst van meest duurzame bedrijven wereldwijd. Dit maakte Corporate Knights bekend op het Wereld Economisch Forum in Davos. Essilor neemt de 70ste plaats in. Dat is tevens de achtste plek van bedrijven in zijn sector, de gezondheidszorg.

Zijn uw instrumenten up-to-date?
Laat uw instrumenten nu keuren, zodat ze klaar zijn voor certificering!

Vraag informatie aan

Klantenservice

O'Max is op werkdagen telefonisch bereibaar van 8:30 tot 17:00.

Contactformulier
Hulp op afstand

Contact

O’Max Instruments BV
Postbus 102
6900 AC Zevenaar

(088) 0888160 (088) 0888160

 

Essilor company

O’Max maakt deel uit van Essilor Nederland BV.

Essilor