O'Max
O'Max

Sterilisatie Protocol Topcon

Sterilisatiemethode voor TOPCON-producten als reactie op COVID-19

Bij Topcon zijn vragen ontvangen over sterilisatiemethoden van Topcon optische instrumenten als reactie op COVID-19. Zie bijgaand de instructie:

1. Sterilisatie methode voor alle optische instrumenten
Als reinigingsmethode voor de cover, het bedieningspaneel en de onderdelen die in contact kunnen komen met de gebruiker (bv voorhoofd- en kinsteun), staat er in de gebruikshandleiding dat vlekken verwijderd moeten worden met een droge doek.

Als alternatief kan een natte doek gedrenkt in warm water, gemengd met neutraal reinigingsmiddel, worden gebruikt als de vlek zichtbaar is. Spray echter nooit direct met vloeistof op het instrument zelf!

Om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen en tot een minimum te beperken, raadt de overheid echter aan om medische hulpmiddelen te steriliseren. Daarom werd als reactie daarop bij Topcon een intern evaluatie-experiment uitgevoerd, waarbij werd bevestigd dat er gedurende 1 jaar geen effect is op cover en de kinsteun, ervan uitgaande dat het 30 keer per dag wordt afgeveegd door de sterilisatieoplossingen hieronder opgesomd.

We zullen het interne evaluatie-experiment voortzetten om de effecten binnen de 8 jaar van de levensduur van het product verder te evalueren (het resultaat wordt rond 8 mei bijgewerkt). Gebruik als tijdelijke oplossing de volgende aanbevolen oplossingen om relevante onderdelen indien nodig te steriliseren.

2. Aanbevolen sterilisatieoplossing
2.a Sterilisatie-ethanol (of industrieel 77% ethanol vergelijkbaar met sterilisatie-ethanol)
2.b Hypochloorzuur water

3. Onderdelen die mogelijk moeten worden gesteriliseerd
3.a Voorhoofdsteun(Materiaal: siliconenrubber)
3.b Cover/Kinsteun(Materiaal: ABS
3.c Kinsteunen(Materiaal: polyamidehars
3.d Touch panel (materiaal: glas) MIS-86-02-A0

4) Reinigen van de lens van bv de OCT Series en TRC-NW400:
Gebruik geen sterilisatie ethanol en hypochoolzuur water voor het reinigen van de lens van Topcon producten zoals bijvoorbeeld de OCT series en de TRC-NW400 maar volg het advies in de handleiding. Dit is advies is van tijdelijke aard.


Vragen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zijn uw instrumenten up-to-date?
Laat uw instrumenten nu keuren, zodat ze klaar zijn voor certificering!

Vraag informatie aan

Klantenservice

O'Max is op werkdagen telefonisch bereibaar van 8:30 tot 17:00.

Contactformulier
Hulp op afstand

Contact

O’Max Instruments BV
Postbus 102
6900 AC Zevenaar

(088) 0888160 (088) 0888160

 

Essilor company

O’Max maakt deel uit van Essilor Nederland BV.

Essilor